music Player goes here
[ ]
GPZ







✿ LINK 1
✹ LINK 2
✖ LINK 3
☂ LINK 4
✈ LINK 5
+
+

seloka kelas PPUAB ON Tuesday, 20 December 2011 AT Tuesday, December 20, 2011
assalamualaikum ?
hai blogie, rasenye hari ni nak mekapkan kau dengan selokalah.
jeng.jeng.jeng, kalau beberapa hari yang lepas kite ade post  sajak PRA-U , kali ni nak buat seloka pulaklah, HAHAH ! (dah 2 tahun tak bersastera ni). So,seloka kali nie merupakan kisah kawan-kawanku yang berada di kelas PRA-U atas B. jom layan ^^v

sempoi sahaja perwatakannya,

biasalah guru kelas kami katakan.
ya tuhan ! itu memang trademarknya,
Sir Arunasalam lah yang dimaksudkan. 

memberi salam setiap hari,
ditambah dengan pelbagai aksi.
itulah dia kapten kami,
Amir Hamizan empunya diri.

orangnya pandai tidak terkata,
nombor satu sentiasa miliknya,
itulah contoh penolong yang berjaya,
Wong Chai Shin lah orangnya.

datang the boss Fazilawani,
mengutip hutang setiap bulan,
itulah dia along kelas kami.
datang membuat sebarang tuntutan.

memegang jawatan ajk kecerian,
konon stylo katanya,
wahai saudara Dzafree Dzarefee khan,
kenapa kelas tetap tak ceria ?

kalau bergaya memang kegemarannya,
dari pagi bawalah ke malam,
saudara Azhani itulah dirinya,
yang memang suka mengelilingi alam.

dari sentosa datang ke SEMESCO,
datang dengan bas metro,
memakai baju pengakap kelano,
Amirah Rasyidah empunya namo.

memabawa kupiah ke mana sahaja,
tidak kira masa dan suasana,
itulah dia ustaz kita,
ustaz Asraf tercipta namanya.

orangnya comel seperti belon,
diberi nama Intan Nurshafira Balqis,
ingat !jangan bagi dia tension,
nanti, makanan habis di kikis.

makanan memang dia pantang,
lemak sayur jua disapu,
tuan presiden amanah dipegang,
dilaksana Ishak Sairozi dengan bermutu.

lengloi Soo Pin diberi nama,
orangnya memang sungguh jelita,
ditambah dengan sikap riangnya,
tergambar keceriaan di wajahnya,

kehidupannya penuh berliku-liku,

harus dihadapi penuh kesabaran,
dia memang tidak pernah jemu,
itulah dia  Muhd. Norshahfizan.

pergi ke sekolah jarang sekali,
kalau datang sekali seminggu,
itulah dia si Nalini,
juara ponteng kelas PPUAB tahun ini.

lagaknya seperti hantu kak limah,
renungannya pula memang tajam,
sekali pandang terasalah lemah,
inilah Pavitraa punya ragam.

berkaca mata orangnya,
baik pula budi pekerti,
Sumitera itu namanya,
tetapi short temper jugak lah dia ni.

tamatlah sudah PPUAB punyaceritara,
coretan dari Nur Yazida,
jika ada yang terasa,
minta maap sampai hujung dunia.




weh kawan ! akan merinduimulah 
*tolong halalkan gambar yang dicuri :)



*itu sahaje post kali ini.
jika awok-awok yang bace nie terase, maaplah eyh.

post nie saje untuk mengimbau kenangan lalu. (^^,)

Labels:


0 CHEONSA